Vrtne hiške

Vas zanima postavitev lastne vrtne hiške?

Kliknite meni NAROČILO/POVPRAŠEVANJE vpišite vaše podatke in kratek opis vaših želja. Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

vrtne hiške

Vrtne hiške - predstavitev

V življenju se lahko zgodi kar nekaj situacij, ki nam želijo sporočiti, da je priložnost prava da si postavimo in uredimo vrtne hiške. Ena takih bi lahko bila gradnja hiše. Kdorkoli je že kdaj v življenju gradil hišo ve, koliko opreme, materiala, orodja in različnih inštalacijskih elementov se med gradnjo hiše nahaja okoli gradbišča. Dokler hiša ni  postavljena je pač potrebno tovrstno premoženje ustrezno spraviti pod ključ. Ne samo zaradi možnosti odtujitve, temveč tudi zato, da te predmete zaščitimo pred vremenskimi okoliščinami.

Postavitev vrtne hiške je najverjetneje najboljša, če ne že edina alternativa urejenem in ustrezno zaščitenem gradbišču. Vrtne hiške lahko postavimo tudi za to, da uredimo okolico. Lastniku večjega vrta se slej ali prej odpre apetiti po kakšnem paviljonu iz lesa ali vrtni uti z majcenim balkončkom. Lesene vrtne hiške v tem primeru služijo kot bližnje prebežališče, kot izoliran otok pod streho, kjer človek lahko v miru prebere kakšno dobro knjigo, ali se preda kakšnemu drugemu hobiju. Tudi najcenejše vrtne hiške, kot jih je mogoče naročiti pri znanih trgovcih, je mogoče prav lično opremiti in tudi znotraj urediti na način, da nudijo ves potreben komfort za tistih nekaj ur, ki jih prebijemo v njej. Vrtne hiške pa lahko postanejo tudi prebežališče za najstnike. Kar si pubertetni najstniki najbolj želijo je »mir pred tastarimi«.

Vrtne hiške je mogoče urediti kot prostor za zabave podivjane mladine, ki je ravno dovolj oddaljen od hiše, da ni moteč za starše, in ravno prav blizu, da je mogoče vsak čas vršiti kontrolo nad dogajanjem. Vrtne hiške in ute so tak odličen kompromis med potrebami mladine in zahtevami staršev. V kolikor v hiško speljemo še električno napeljavo, lahko otroci brez skrbi »nabijajo muziko« brez konfliktov s starši. Prostor za kurjavo je ena najbolj očitnih funkcionalnih lastnosti vrtne hiške. Za gospodinjstva, ki se ogrevajo na trda goriva, je shranjevanje le teh v vrtni uti precej cenejše kot gradnja dodatnega tehničnega prostora v samem stanovanjskem objektu. Kurjava bo na takšen način resda nekaj metrov oddaljena od peči, vendar lepo shranjena na suhem in ne bo zasedala prepotrebne bivalne površine v sami hiši. Vrtne hiške so lahko tudi odlična shramba za živila.

So odlična ideja za shranjevanje različnih vloženih prehrambnih izdelkov in tudi gospodinjskih aparatov, ki jih ne uporabljamo vsakodnevno. Vrtna uta lahko brez skrbi služi za podaljšano »špajzo« oz. shrambo, kamor je možno postaviti vloženo sadje in zelenjavo, pijačo in druga živila, ki niso občutljiva na temperaturne spremembe. Nemalokdo si svojo vrtno uto predela v čebelnjak. Pravzaprav odlična ideja za vse tiste, ki premorejo dovolj vrta, kjer se lahko čebelice napasejo nektarja. Z nekaj ročnih spretnosti in kančkom iznajdljivosti bo čebelnjak v trenutku pripravljen, vaš sadovnjak in travnik pa bodo poskrbeli za slasten med iz domače pridelave. Vrtne hiške so lahko zelo funkcionalne. Ne verjamete?.

Veliko lastnikov garaž se odloči dodatno še za vrtno uto zaradi primanjkovanje prostora. Otroci so zelo živi in nerodni, ob pospravljanju igrač in otroških koles v garažo se nemalokrat zgodi, da nehote podrgnejo po vratih avtomobila. Z vrtno hiško, kot shrambo za kolesa in igrače, ta nevarnost odpade. Praktična in lepa rešitev, ki ustreza tako otrokom kot staršem.

Referenčne hiške se oglejte v Galeriji.