Nadstreški


Želite postaviti nadstrešek?

 

Kliknite meni NAROČILO/POVPRAŠEVANJE vpišite vaše podatke in kratek opis vaših želja. Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

nadstreški 

Nadstreški  - predstavitev

Iščemo vse pogostejše rešitve za zaščito avtomobila ali za pokrito teraso. Izjemno priljubljeni postajajo nadstreški. Razlog je v tem, da bi za število avtomobilov, ki jih premore določena hiša, garaža ustrezne velikosti morala zasedati preveliko površino. V arhitekturni zasnovi večnadstropne hiše so garažni prostori sicer običajna praksa. Kljub temu pa garaže običajno zadostujejo za en ali maksimalno dva avtomobila. Ker je število vozil na hišo mnogokrat večje, so postali nadstreški za avtomobile pogosta rešitev te težave.

Z ustreznim arhitekturnim snovanjem je mogoče dokaj enostavno in hitro prostorsko umestili rešitev, da postanejo nadstreški za avte, zadostni za zaščito več avtomobilov. Večji nadstreški za avte lahko tako tudi povsem nadomestijo potrebo po izrabi garažnih prostorov, ki lahko tako postanejo uporabni za druge namene. Nadstreški za avtomobile so lahko arhitekturno zasnovani na različne načine, lahko so samostojne gradnje ali pa se delno naslanjajo na že zgrajeni objekt. Dejansko potrebujemo le dovolj velik zunanji prostor in nasvet arhitekta, da lahko nadstreški za avte dopolnijo obstoječo arhitekturo na eleganten in funkcionalen način. Nadstreški za avte morajo predvsem nuditi zavetje pred vremenskimi vplivi, pri tem pa ohranjati prostor odprt in pregleden. Nadstreški so lahko grajeni ali pa montažni, odvisno od zahtev naročnika in pogojev prostora. Glede materialov so običajno na voljo jekleni, zidani ali pa leseni nosilci, pomembna pa je tudi izbira strešne kritine, ki naj bo prilagojena klimatskim razmeram kraja. Nadstreški pa imajo seveda tudi različne cene.

Odvisne so predvsem od izbire gradbenih materialov in od tega kako veliki so nadstreški. Če je prostora ob prvotnem objektu dovolj je običajno bolj izplačljivo, da se na enkrat zasnuje in postavi nadstrešek za več avtomobilov. Ker so nadstreški za avtomobile lahko zelo različni, je najbolje poiskati ustrezno rešitev ob posvetovanju s strokovnjaki iz področja. V vsakem primeru pa so nadstreški za avtomobile praktična rešitev za zaščito vozil, ko se pri hiši nenadoma znajde več avtomobilov, kot je razpoložljivih garažnih mest. Kovinski nadstreški so zelo uporabni pred vhodi stavb, na terasah, kjer preživljamo prosti čas ali na parkiriščih. Njihova uporabnost je seveda vsestranska. Uporabljajo se med drugim lahko za prekritje terase ali balkona, kolesarnice, gostinske lokale, industrijska skladišča ali kot smo že omenili, za vaša vozila in za hišne vhode.

Odlikuje jih hitra montažna izvedba, različna oblikovna možnost ter tipske, predvsem pa individualne rešitve. Osnovno vodilo pri snovanju nadstreškov je bila vedno varnost pred točo in drugimi vremenskimi nevšečnostmi. Pogoj za izvedbo pa so pred pripravljeni točkovni temelji, na katere se nato hitro in enostavno sestavi in privijači celoten nadstrešek. Izdelani so iz jeklena konstrukcija iz pocinkanih krivljenih profilov, sledi pod konstrukcija iz lesa ter polikarbonatna kritina v več različnih različicah, to so lahko prozorne, opalno bela, rjavo tonirana. Izdelani so iz masivnega kvalitetnega lesa smreke ali jelke  ali iz lepljenih nosilcev. Kritina je lahko različna  glede na željo naročnika in naklon strehe, lahko je tudi prosojna polikarbonatna kritina z  UV zaščito. Konstrukcijo pa skupaj držijo pritrdilni, tesnilni in vijačni materiali. Tukaj gre za aluminijaste spoje in zaključne elemente, nerjavni vijaki z tesnilnimi podložkami. 

Nadstreške si oglejte v Galeriji.